Κατάθεση στεφάνου από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την 28η Οκτωβρίου

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου κατάθεση στεφάνου πραγματοποίησε το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο Ηράκλειο Κρήτης, στο σημείο που είναι αναρτημένη επιτύμβια στήλη για τους 101 θανόντες Ηρακλειώτες τους οποίους στην διάρκεια της φασιστικής κατοχής οι Γερμανοί απήγαγαν από το Ηράκλειο και μετέφεραν στα κάτεργα των Ναζί στην Γερμανία όπου βρήκαν φριχτό θάνατο.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΑ-ΔΣΕ, Τάσος Χιώτης, στην σύντομη ομιλία του τόνισε την ανάγκη και σήμερα ο λαός μας να επαγρυπνεί, να εντείνει την πάλη του ενάντια στον φασισμό που ξανακάνει την εμφάνιση του τα τελευταία χρόνια με την ανοχή των Κυβερνήσεων, αλλά και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες με δολοφονικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, σε γειτονιές και σχολεία.

«Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στο φασιστικό τέρας, παλεύουμε για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού, απάνθρωπου συστήματος που τον γεννά, του καπιταλισμού. Μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές τα ιδανικά για τα οποία χιλιάδες αγωνιστές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, με πρωτοπόρα τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, έδωσαν την ζωή τους στα πεδία των μαχών, στις εξορίες, στις φυλακές. Τιμάμε φέτος τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Συνεχίζουμε στον δρόμο τους» ανέφερε ο ίδιος.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ηρακλείου καλεί τον Δήμο άμεσα να αποκαταστήσει τις φθορές στο μνημείο, ενώ η ίδια θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να τιμηθούν οι δυο σημαντικοί επέτειοι για τα 80 χρόνια του ΕΑΜ και τα 75 χρόνια του ΔΣΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί